2013. június 3., hétfő

Cudi Honlapkészítés


Mi kell Önnek ahhoz, hogy weboldala legyen?
Az első lépés az, hogy a leendő weboldalát mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni, ehhez nem kell mást tenni mint, lefoglalni egy Ön által kiválasztott tetszőleges "domain nevet" ( pl.: www.cegnev.hu ), és az ehhez a domain névhez tartozó "tárhelyet", amelyre a későbbiekben az elkészült weboldal feltöltésre kerül majd, ezt nevezzük tárhelyen való elhelyezésnek, más néven "webhostingnak".

Mi az hogy domain, illetve mit jelent a domain név?
Domain: Önálló Internet tartomány, az Internet címek egy halmazához neveket rendelő adatbázis. Domain név: Alfanumerikus karakterekből álló műszaki azonosító, amelyet elsősorban a könnyebb megjegyezhetősége miatt az internetes kommunikációhoz nélkülözhetetlen Internet címek helyett használnak. ( pl.: www.cegnev.hu ) A weboldal a http:// előtag nélkül is elérhető lesz.

Hogyan válasszunk domain nevet?
Legcélszerűbb olyan nevet választani, mely könnyen megjegyezhető és egyúttal azonosítja is az Ön cégét. A legtöbb esetben ez általában a cégnév, de lehet bármilyen fantázia név is. Ajánlott minél rövidebb nevet választani a könnyebb megjegyezhetőség érdekében. 


Akárkinek lehet saját domain neve?
Aki regisztráltat és a regisztráció nem ütközik akadályba, annak igen.

Honnan tudhatod, hogy egy domain név szabad-e még?
Az, hogy beírjuk a böngészőbe a domain nevet és tartalom nem jelenik meg, még nem jelenti azt, hogy a domain nem foglalt. A .hu domain nevekről legpontosabb információt a http://www.domain.hu/domain/domainsearch/ címen kaphat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése